1.TC OPEN 2018.jpg
                                                                         

V Sobotu 5.5.2018 sa v areáli Lokomotívy Trnava uskutočnil 3. ročník štvorhrového tenisového turnaja 1.TC Open. Turnaja sa zúčastnilo 8 dvojíc, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Ako nasadené jednotky sa v skupine "A" predstavila dvojica M.Lackovič / Z.Takáč , nasadenou dvojkou boli v skupine "B"  M.Štetina / P.Serbák a ďalšie dve nasadené miesta patrili silným párom v podobe M.Sedláka / J.Krajčoviča resp. P.Jánošíka s P. Ulehlom. Čiernym koňom turnaja bola zmiešaná dvojica, v ktorej sa predstavila minuloročná "vykonnostná skokanka" Zuzana Dobáková s najlepším amaterským tenistom v lige Heňom Ušákom. V skupine "B" sa taktiež predstavila "rodinná dvojička" Péchyovcov a je vidieť, že čerstvý majster ligy (P.Péchy- Modranka) odovzdal synovi svoje kvalitné športové gény ;) . Turnaja sa zúčastnil aj predseda TTL Pavol Diener, ktorý so svojím parťakom Melišíkom potrápili nejednu silnú dvojičku. Nemožem nespomenúť ani ďalších zástupcov veteránskej ligy, ktorými boli Zdenko Friedrich spoločne s Jankom Schmidtom a u mna si získali velký rešpekt. 

Priebeh turnaja:
V skupine "A" sme mohli hneď v úvodnom zápase sledovať krásny tenis v podaní dvojíc Sedlák/Krajčovič, Dobáková/Ušák, no víťaz mohol byť len jeden. Nakoniec sa rozhodlo v dramatickom 10. geme ktorý získali vyššie nasadení Milan s Jarom a celkovo sa tešili z víťazstva 6:4. Čierny kôň súťaže (Zuzana/Heňo) sa však z tejto prehry rýchlo oklepal a v nasledujúcom zápase dokázal prekvapiť najvyššie nasadených Lackoviča s Takáčom. Od úvodných minút nič nenasvedčovalo prekvapeniu, ked si jednotky turnaja vypracovali pohodlný náskok 3:0., no velmi rýchlo ho stratili a celý zápas nakoniec prehrali 5:7. O víťazovi skupiny sa tak muselo rozhodnuť v poslednom zápase medzi dvomi nasadenými. V pohode hrajúci Milan s Jarom si od začiatku udržiavali dostatočný odstup od súpera a vypracovali si vedenie 5:3. Zdeno s Martinom však nezložili zbrane a zlepšenou hrou dokázali otočiť vývoj stretnutia, keď v dramatickej koncovke zvíťazili 7:5. O víťazovi skupiny sa však paradoxne nerozhodlo, nakoľko mali všetky tri dvojice rovnaký počet výhier a rovnaký počet gemov /+-/. Aj tento fakt bol dôkazom velkej vyrovnanosti a tým pádom kvality turnaja. Neviem kedy naposledy sa niečo podobné prihodilo ale o poradí a nasadení do štvrťfinále musel rozhodnúť žreb. Štastena sa nakoniec priklonila k Milanovi s Jarom a po žrebe obsadili prvé postupové miesto. Z druhého išli Martin so Zdenom a smola sa nalepila na Zuzanu s Heňom, nakoľko im žreb prisúdil tretie miesto a tým pádom aj ťažšieho súpera do 1/4 finále. Z posledného postupového miesta automaticky išla dvojica húževnatých veteránov Diener/Melišík. Všetky svoje skupinové zápasy odohrali so cťou a všetkým favoritom uchmatli po dva gemy. 
V skupine "B" sa o prvej priečke rozhodovalo v nelútostnom súboji medzi dvojicami Štetina/Serbák a Jánošík/Ulehla. Skúsenejšia dvojica sa však nedokázala vysporiadať s tvrdou Marošou hrou, neortodoxným Petrovym štýlom, nepríjemným vetrom a prehrala 3:6. "Petrovci" v ďalších dvoch zápasoch nezaváhali a vybojovali si tak druhé postupové miesto. Duo Péchy "family" :) ukázalo velkú bojovnosť, no na kvalitu súperov nestačilo a podlahlo im v pomere 2:6 resp. 3:6. Z poslednej priečky išli do 1/4 finále veteráni Friedrich/Schmidt. 

1/4 -
V prvom štvrťfinále sa v úvode zápasu trápili nasadené dvojky Štetina/Serbák, keď s húževnatými veteránmi Diener/Melišík bol stav po prvých 7mich gemoch len 4:3 v ich prospech a súper mal game ball na 4:4. Až po získaní ôsmeho gemu sa misky váh definitívne priklonili na stranu favorita a Majo s Petrom dotiahli zápas do víťazného konca 6:4 (po dohode sa hralo do 6) . V druhom 1/4 finále mali veteráni Friedrich/Schmidt velmi ťažku prekážku v podobe Sedláka s Krajčovičom, no tri získané gemy sa považujú za velký úspech. Tretí 1/4 finálový zápas obstarali nasadené jednotky Lackovič/Takáč spoločne s Palom a  Lukym Péchy. Aj v tomto prípade bol úvod zápasu veľmi vyrovnaný, no po zisku dlhého štvrtého gemu sa na chalanoch z Modranky prejavila mierna únava a favoritom podlahli 2:9. Podľa očakávania sa hral najdramatickejší štvrťfinálový zápas medzi ostrielanou dvojicou Ulehla/Jánošík a nebezpečným mix párom Dobáková/Ušák. Aj keď sa zmiešaný pár snažil čo mu sily stačili, tak na takticky vyzretých "Petrovcov" nakoniec nestačil a podlahol im 5:9. 

1/2-
V semifínále sa predčasne stretli najvyššie nasadené páry Lackovič/Takáč vs Štetina/Serbák a očakával sa dramatický vyrovnaný zápas. Obe dvojice sa museli vysporiadať s teplotou okolo 30 stupňov a navyše neustával ani nepríjemný vietor. Do zápasu vstupili mierny koncentrovanejší Martin so Zdenom, no nasadené dvojky sa velmi rýchlo dotiahli a siahali po vyrovnaní na 2:2. Práve v štvrtom geme však prišlo pri pokuse o smeč k nedorozumeniu medzi nasadenými jednotkami a Martin si pri neštastnou dopade na Zdenovu nohu podvrtol členok. Aj napriek zraneniu však Martin pokračoval v zápase a práve tento okamih ako keby súpera ešťe viac zmrazil. Po takticky skvelo zvladnutom priebehu si nakoniec "polovičné" jednotky zabezpečili postup do finále po výsledku 9:3. V druhom semifinále na seba narazila nasadená trojka a štvorka a tak ako v prvom prípade sa očákaval velmi vyrovnaný zápas. Od úvodu si dvojica Krajčovič/Sedlák udržiavala bezpečný odstup v podobe získaného brejku a v mierne nervóznom zápase nakoniec uspela 9:5.

Finále
Fínalový zápas nakoniec nepatril k tým najkajším na turnaji, nakoľko pohyb štvorhrovej ligovej jednotky v podobe Lackoviča vobec nevyzeral pozitívne. Výborne hrajúci Takáč však svojou hrou donútil súpera k viacerým vynúteným chybám a turnajové jednotky sa polahky ujali vedenia 2:0. Od tretieho gemu však na kurte začali dominovať Sedlák s Krajčovičom a nakonec si pohodlne dokráčali k turnajovému triumfu v pomere 9:5. Milan predviedol výborné gemy na servise a Jaro bol spolahlivou oporou od základnej čiary aj na sieti. Víťazom gratulujeme a porazeným skoré uzdravenie. 

 
Roger-Federer-Wallpapers-HD.jpg
TOPlist
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one